Download your e-book

De laatste 2015 Brookfield Global Relocation Trends Survey stelt dat de emigrantbevolking niet afneemt als organisaties hun toevlucht nemen tot expats om hun talent management doelen te bereiken. Echter, expats vele uitdagingen die het succes van een internationale opdracht, zoals bedreigen:

  • relatie uitdagingen
  • Echtgenote werkloosheid
  • Echtgenote weerstand tegen de opdracht.
  • Moeite om veranderingen om te gaan
  • intercultureel instelling
  • Interpersoonlijke relaties.
  • Eenzaamheid, depressie en wanhoop

De 2015 Brookfield Global Mobility Trends Survey bevestigt dat er nog steeds navraag is naar expats. Steeds meer organisaties zoeken naar expats om hun talent management doelen te kunnen bereiken. De expats lopen echter tegenaan veel problemen op allerlei gebieden zoals relaties, onderwijs van hun kinderen, familie, culturele verschillen, eenzaamheid, depressie en nog veel meer. Deze gebieden vormen de grootste factoren die invloed hebben op de productiviteit en op de prestaties van expats. <br><br> Wat zou er gebeuren als expats over effectieve strategieën beschikken die hen in staat stellen optimale resultaten op te leveren? Misschien zouden ze zowel op werk- als op familieniveau uitstekende resultaten behalen. Eventueel zouden ze hun talenten laten bloeien.

Het is tijd voor organisaties om te beginnen met het implementeren van nieuwe strategieën die bedoeld zijn om expats te helpen hun uitdagingen aan te gaan zodat ze uiteindelijk de doelen van deze organisaties gaan halen. <br><br> Wanneer we onze expats coachen, dragen we bij aan het vervullen van organisatie doelstellingen. Degenen die goed begeleid zijn, voegen waarde toe zowel aan hun gezinnen als aan hun organisaties.

[]
1 Step 1
Naammeer details
0 /
voorgaand
volgende
aangedreven door FormCraft
Website ontwerpen door: Epicwebsite